Euro pénztárgép rendszer

Rövid ismertető:

Az Euro pénztárgép rendszer egy vagy több Euro pénztárgépből valamint az “Euro-Raktár” kiskereskedelmi nyilvántartó és számlázó programból áll.

A rendszer működése:

A kasszákban csak a pénztárgép és a vonalkód olvasó van. A rendszert egy számítógép szolgálja ki. Ehhez vannak hozzákapcsolva a pénztárgépek.

Az eladás a pénztárgépen vonalkód olvasóval, gyors kóddal, vagy az Euro pénztárgépek programozható érintő billentyűinek valamelyikének lenyomásával történik. A megadott kódot vagy vonalkódot a pénztárgép elküldi az Euro-Raktár programnak, mely ellenőrzi, hogy a kód szerepel e a program nyilvántartásában. Ha létező cikk, akkor a program visszaküldi a pénztárgépnek az árucikk nevét és egységárát.

Az így eladott tételeket a pénztárgép a bizonylat lezárása után elküldi az “Euro-Raktár” programnak. Az adatokból a program nyugtát készít, és leveszi az eladott cikkeket a készletről.

A rendszer lehetővé teszi áfás számla készítését is. Ilyenkor a pénztárgépen elkészült nyugtából a számítógépen a Nyugta számlázása menüpont elindításával lehet áfás számlát készíteni.

A pénztárgépekhez mérleg is csatlakoztatható, így a mérlegre tett cikk tömege egyetlen gombnyomással áttölthető a pénztárgépre. (Az Euro-200TX típushoz csak akkor lehet mérleget csatlakoztatni, ha vonalkód olvasó nincs hozzá csatlakoztatva)

A rendszer a következő pénztárgépeket támogatja:
Elcom Euro-2100 »

Elcom Euro-200TX »

 

Az “Euro-Raktár” programnak három verziója köthető össze az Euro pénztárgépekkel:

• Az Alap verzió, a nevének megfelelően, csak az alap funkciókat tartalmazza. Azon ügyfeleink számára ajánljuk, akik költséghatékony pénztárgépes rendszert keresnek, de nem akarnak számítógépen áfás számlát kiállítani.

• A Midi verzió, az alap verzió kibővített változata. Ebben már lehetőség van a partnerek nyilvántartására és áfás számla kiállítására is.

• A Full verzióba az alapfunkciókon felül különféle statisztikák, lekérdezések és leltározási funkciók is belekerültek.

Az alábbi táblázatban látható, hogy az egyes programverziók milyen funkciókat tartalmaznak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
starter